Snertrit  die gereden werd op zondag 27 oktober 2019

11 graden met west, noord westen wind, maar geen regen, was het een mooie dag om de snert rit te rijden.                   Aan belangstelling  van deelnemers, was het dit jaar ook weer geen klagen, 54 leden waren op komen dagen, om de rit te rijden, of de catering te verzorgen, dat weer uitstekend in orde was. De motorrijders van de rit vertrokken om 11 uur, met een vermelding dat er één duo passagier was, dat is Thea van der Hurk, die bijna altijd mee rijdt, hulde daar voor.      Om uit Lutjewinkel weg te komen namen we de Mientweg naar de Westfriesedijk, die we een hele tijd volgde, bij Aartswoud reden we aan de kant van de Wieringermeer polder, langs de dijk, daar in de polder reden we langs grote windmolens, die daar neer gezet worden. In Medemblik  gingen door de stad, om bij het IJsselmeer de Westfriese ommeringdijk, weer te berijden tot Onderdijk, om verder weer langs de dijk te rijden. De weg voerde ons langs Wervershoof, Andijk, wat een heel lang dorp is, verder langs Oosterdijk om aan te komen in Enkhuizen,  dat reden we door en langs, om over de provinciale weg,  voorbij Broekerhaven, de Westfriese Ommeringdijk  weer te nemen, en met zicht over het IJsselmeer, dat gaf een mooi vergezicht, dat duurde tot Schellinghout, waar we dat mooie dorp doorreden, om de provinciale weg Hoorn –Enkhuizen  over te steken, en  reden verder langs de nieuwe wijken van de stad Hoorn, om Westerblokker te bereiken, en dan door te gaan naar Nibbixwoud, dat dorp door, en in Wognum af te slaan, naar Benningbroek. Daar vandaan door naar Sijbekarspel, en de Gouw, om in Aartswoud naar de Langereis te gaan, en dan de Ooievaarsweg te nemen, die ons naar Nieuwe Niedorp en Winkel bracht,  om ten slotte in Lutjewinkel te eindigen, waar  snert en roggebrood met spek werd geserveerd, in de kantine van de speeltuin. De rit was 85 km lang, en de pechvogel was onze penningmeester Martin, zijn Ariel moest op de aanhangwagen van de pechauto, vermoedelijk een verdraait kettingwiel, van de magneet. De lunch die we aangeboden kregen, was weer  prima. Ik wil de mensen die de rit en de maaltijd verzorgd hebben, bedanken het was een geslaagde dag.

Verslag Nico Barten

Van de Voorzitter

Oei oei, alweer bezig met het stukje richting de feestdagen. U heeft mij de laatste ritten moeten missen. De reden: Vakantie en iets teveel bezigheden buiten de VIM om. Dat komt in het nieuwe jaar helemaal goed. Uw voorzitter werkt in Friesland en daar gaat vrij veel vrije tijd inzitten. Reden om in 2020 daar maar weer eens een goed voornemen over te nemen. Die lukken namelijk meestal niet.

Terwijl ik dit zit te typen heb ik de beurs in Wormer in het vooruitzicht. Ook echt zo’n goede traditie, gezellig, niet te groot, maar ojee als het niet meer zou bestaan. Dit zijn heerlijke plekken om elkaar te ontmoeten. Onze VIM kraam is al jaren een opslagplek voor leden die hun ingekochte spullen komen stallen.

De VIM gaat goed, steady en voorspelbaar. We proberen het naar wens in te richten zoveel als mogelijk voor de leden. Aangezien onze klachtenlijst nagenoeg leeg is ga ik er vanuit dat de manier waarop wij het regelen oké is. Maar toch: goede ideeën zijn altijd welkom. In 2021 (lijkt ver weg) bestaat de VIM 40 jaar. Ik wil samen met het bestuur nadenken hoe wij op een leuke manier kunnen stilstaan bij dit heugelijke feit. Het is ook  een mooie reden om de kas van Martin weer eens aan te spreken. Ook hier geld, heeft u een idee schroom niet om dit met ons te delen.

Nu zitten we midden in de herfst en moeten de motoren weer tiptop gemaakt worden. Ook weer leuk werk. Ik ben begonnen met mijn Terrot want ik wil naar Frankrijk en Engeland, dus deze motor moet helemaal (technisch) in orde zijn. Nu heeft hij na de revisie van Rob geen verkeerde klap gegeven, maar toch alles nalopen kan geen kwaad. De Guzzi’s blijken toch wel betrouwbaar, ik moest alleen mijn contactslot vervangen. Ik zou ook niet weten hoe ik dit preventief moet controleren. Hij ging zo ongeveer thuis stuk. Vervangen en weer opgelost.

Dan nog als laatste, ik heb Drenthe ontdekt. Als u heerlijk wil rijden en genieten van een prachtige provincie rijdt dan daar heen. Ik kwam erachter tijdens ons rondje Oost. Wat een prachtige omgeving. Een paar weken later heb ik met een paar Vimmers een motor route gedownload op internet en 225 km langs de Hunebedden gereden. Als u de route wilt hebben kan ik hem naar u sturen. Een echte aanrader!!

Ik wil iedereen namens het bestuur natuurlijk hartelijk bedanken voor alle bijdrage weer dit seizoen. Ik wens u en uw familie bijzonder goede feestdagen. En start op eerste kerstdag ook even uw motor. Daar worden u en uw motor echt gelukkig van!!!

Maarten Romar